Izobraževanje

Natisni

PRVA POMOČ IN UKREPANJE OB POŠKODBAH OTROK

Nesreča nikoli ne počiva, vendar lahko s pravilnim in pravočasnim ukrepanjem njene posledice zelo zmanjšamo. V sklopu predavanj in delavnic bo udeležencem predstavljeno:

  • osnovna pravila prve pomoči
  • poškodbe kosti in sklepov (zlom, zvin, izpah)
  • prva pomoč pri odrgninah in krvavitvah, zadušitvah, opeklinah, poškodbah glave
  • oživljanje otroka

 

Izobraževanje traja 5 ur, izvaja ga zdravnik z opravljeno licenco iz Prve pomoči, ter več kot 15 letnimi izkušnjami pri delu z otroki.

 

...

   

IZOBRAŽEVANJE ZA ANIMATORJE

Otroci so različni, vedno neposredni in iskreni, znajo sprejemati in vračati, opazovati in se odzivati. Ali znamo v otroku vzpodbuditi njegove sposobnosti, znamo kljub različnosti otrok voditi in povezati skupino, ali vemo kaj otroku pomeni spoštovanje, poštenost, zaupanje...?

 

Vsebina seminarja je nastala na osnovi dvajsetletnih izkušenj dela z otroki in sodelovanja pri organizaciji in izvedbi večdnevnih otroških aktivnosti na različnih lokacijah. Izobraževanje je namenjeno vzgojiteljem-animatorjem, predvsem tistim, ki bi se ali se bodo prvič preizkusili v taki vlogi, hkrati pa smo prepričani, da bo zanimivo in koristno tudi za "stare mačke".

 

Nekaj iz vsebine: normativi, potrebna potrdila in pooblastila, o pravni odgovornosti, prevozi otrok, animator-vzgled, komunikacija, reševanje konfliktov in nepričakovani dogodki...

 

Izobraževanje izvajamo s pomočjo avdio-video pripomočkov in traja 10 ur.

 

...