Tabori

Natisni

Naš škratek Špikec je dobil novega prijatelje-škratka Čofotalčka...Ima veliko željo: da postane tak kot Špikec in še malo pogumnejši. Želi se naučiti kako izdelati škratkovo brunarico, se preizkusiti v škratkovem poligonu, se naučiti samovarovanja in plezanja v feratah in predvsem dokazati, da se škratek ne boji vode..! Vsak dan se..
Na 1300m nadmorske višine čas utripa drugače. Kot mali biatlonci se bomo preizkusili v streljanju v tarčo, igrali Pokljuški golf, preverjali našo spretnost na različnih igralnih postajah na našem igralnem poligonu, zavrteli veliko Marvično kolo želja in nalog ter s pomočjo enostavnih kemijskih in fizikalnih poskusov postali..
Veliko športa in gibanja na svežem zraku!   Veliko napihljivo oviralo, "dirke" z avtomobilički na pedala, prodaja na tržnici, sprehajanje z vozički, delo na bencinskem servisu, priprava kave in vafljev za "na pot", vse to bomo počeli na našem prometnem poligonu.   Iskanje poti s pomočjo markacij, pustolovski park in..
V treh dneh bomo otroke popeljali v svet Škratkovih dogodivščin. Malo se bomo "razgledovali" po okolici, se naučili Škratkovo himno ter si okrasili Škratkove kape, sledi tudi velika Škratkova zabava.   Ali pravi Škratki sploh obstajajo, kako jim je ime, kje živijo in kaj počnejo? Vse to bomo izvedeli na Škratkovi..
Bivanje na turistični kmetiji bomo začeli z obiskom v hlevu, kjer bomo poskrbeli, da bo vse tako kot je prav ter izvedeli več o poti pridobivanja mleka. V sirarni si bomo izdelali slasten hlebček pravega domačega sira. Z gozdarjem se bomo odpravili na malo učno pot, ki je namenjena prav najmlajšim. Spoznali bomo drevesne vrste, poizkusili..
Z odgovornim in spoštljivim odnosom do narave in gora se lahko nadejamo nepozabnih doživetij, ki nam ji le-ta nudi.   Na plezalni steni se bomo pod vodstvom vodnikov preizkusili kot pravi plezalci ter spoznali ustrezno plezalno opremo. Ogledali si bomo ferato v bližini ter se potem preizkusili v samovarovanju. Vsak pravi..
Na poti se bomo naprej ustavili v Škocjanskih jamah, kjer bomo s pomočjo jamarskega vodnika spoznali Veliko in Malo dolino, ki je kot nalašč za najmlajše obiskovalce. Menda je (bil) tam nekje zmaj Triglav in brkonja Čeljustnik, ki je kuhal krompir, na ponvicah ob slabem vremenu...kaj, nič ne razumem..! Spoznati Lipico je vedno nekaj..