Tabori

Natisni

Želite biti z nami pri pravih športnih dogodivščinah? Pridite, potrudili se bomo in vas naučili vožnje s kolesi, vas spoznali z najpomembnejšimi cestnoprometnimi predpisi, za vas postavili spretnostni poligon. Vendar, želimo si tudi, da bi znali rolati, metati na koš,  igrali nogomet ali hokej na travi. Je morda kdo med vami najboljši..
Malček čofotalček je pravi korenjak! Z veseljem se uči plavanja in nikoli ne joka, če mu gre voda v oči ali nos....Pogumno si nadene masko in plavuti ter se potopi globoko, vse do dna! Ali pa, kako pogumno pleza, skače Ni ga strah niti najtežjih nalog, ki jih mora opraviti ob vrtenju čarobnega kolesa in pogumno se preizkusi na vseh..
Spoznati Pokljuko in njene vasice, se orientirati kot pravi pohodniki in poiskati domovanje pokljuškega Škratka je vendarle nekaj najlepšega. Dodajmo vsemu temu še igranje pokljuškega golfa, vrtenje in izvajanje nalog čarobnega kolesa in velike igralne postaje... Ste se kdaj že počutili kot pravi znanstveniki in spoznavali..
Veliko gibanja na svežem zraku, štafetne igre in "naporen" oviratlon z streljanjem v tarčo, preverjanju sposobnosti, moči in poguma v našem pustolovskem parku, "dirke" po prometnem poligonu in prave otroške teambulding igre.... Če ste vedno dobre volje in pripravljeni na vse, potem je to nekaj za vas!  
Ali pravi škratki sploh obstajajo, imajo svoje ime, kje stanujejo in kakšni so? Radi bi spoznali koga izmed njih, zato si bomo naredili škratkovo kapo, zapeli škratohimno, izpolnili vse naloge iz škratkovega pisma... Ampak kdo bo pa naredil hišo, si upal v škratopoligon in zakuril ogenj? Ali ni običajno tako, da nas pri škratkih..
Na turistični kmetiji Zgornji Zavratnik je vedno prijetno in zanimivo. Z gozdarjem bomo odšli v gozd, spoznali različne drevesne vrte, gozdne sadeže, opazovali gozdne živali, spoznali krmilnico in opazili valilnico, lovsko kočo, skorjevko... Veste kako nastane volna in kaj je to polstenje? Obiskal nas bo tudi pletilec in nam pomagal narediti..
Z odgovornim in spoštljivim odnosom do narave in gora, se lahko nadejamo nepozabnih doživetij. Obiskali bomo planinski muzej, spoznali plezalno opremo, se preizkusili v prostem plezanju na plezalni steni. Naučili se bomo narediti različne vozle in spoznali varovanje v feratah.   No, pravi planinček pozna tudi osnove orientacije, kaj..
Na poti v Lipico se bomo najprej ustavili v Škocjanskih jamah in skupaj z jamarskim vodnikom spoznali kraško podzemlje, si ogledali posebej prirejeno pot skozi Malo in Veliko dolino ter izvedeli nekaj zanimivega o zmaju Triglavu in brkonji Čeljustniku....Le kdo si ne želi videti lipicanca, ga pobožati, videti kje živi in kaj mu je všeč? Ste..